Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt a Lakota mágia ékszerek blog oldalán. Saját készítésű ékszereink története 2009-ben kezdődőtt, itt, akkor még egy személyes vállalkozásként indulva. Az évek során ez nem csupán családi vállalkozássá, hanem bátran mondhatom, életformává nőtte ki magát. A fejlécben szereplő kifejezések kavalkádja is erre utal, hiszen mind a hétköznapok, mind az ünnepnapjaink összemosódnak az ékszerek készítésével, ötleteléssel, kísérletezésekkel és az értékesítésükkel itt az interneten és a vásárokban is. Ékszerrel kelünk, ékszerrel fekszünk..... Ragaszkodunk ahhoz, hogy a hagyományost és a természetest megőrizzük, ötleteinkkel és minőségi alapanyagokkal dúsítva alkalmassá tegyük, hogy a huszonegyedik században is életünk és a Ti életetek része lehessen! S dolgozunk a kézműves lét szabadságáért, létjogosultságáért, rohanó világunkban egy nagyot fékezve, mindenáron! :-)

Erről az "útról" olvashatsz, ha néha benézel hozzánk. Internetes megjelenéseink közül válaszd ki, amelyik leginkább illeszkedik hozzád:

- itt a blogon kicsit többet szövegelünk, mesélünk , ötletelünk, bepillantást engedünk a kuliszzák mögé

-faceook oldalunkon kevés szöveg - több kép segítségével mindig értesülhetsz arról, melyek a legújabb ékszerek, játékok, kedvezmények

- webáruházunkat pedig azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a sok szöveget, ékszert akarnak, de azonnal! és még! és még! ... mert mindenki tudja, ékszerből sosem elég! :-)

Kellemes időtöltést kívánunk,

Szöllősi Krisztina és Udvardi Zsolt2017. március 12., vasárnap

Magyar színnel, magyar szívvel

Közelgő nemzeti ünnepünkre hangolódva ismét készült valami új, ami még nem volt, és ami minden magyar szívet megdobogtató piros-fehér-zöld színű gyöngyökből áll. 
Gondoltuk, összegyűjtjük egy csokorba az eddigi évek termését, és csinálunk belőle egy rövid bejegyzést. Nekiláttunk az elvileg rendszerezett mappákban a képeink közt keresgélni, s majdnem mindent megtaláltunk...
Sajnos nem lesz teljes a lista, mert nyomtalanul eltűntek a peyote technikával delica gyöngyből fűzött nemzetiszín karkötőink képei, amikből pedig minden évben készült már számos darab. Ezt a hiányosságot hamarosan pótoljuk, addig is nézzétek meg rövid összeállításunkat!
:-)
 Karkötők horgolva, raw technikával fűzve, horgolt nyakláncok, herringbone technikával készített karkötő, delica gyönggyel bevont fagolyók, végül pedig egyszerű makramé karkötők fehér és fekete alapon, melyeket Zsolti az idei ünnepre készített. 

A jelenleg készleten lévő, vagy rendelhető ékszerek a webáruházban megtalálhatók a Népi és magyaros fülre kattintva.
Mi a Szarvaskör Egyesülettel Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeumban töltjük az ünnepet, ha arra jártok, Zsoltival Ti is készíthettek magatoknak egy nemzeti makramé karkötőt 10.00-13.00 óráig!
:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése